Informatie & band bio's

Mega festival op Dinxpers Prins Clausplein

THE GLAMROCKS – een echte Glamrock band, geïnspireerd op het werk van the Sweet, Slade, David Bowie, Alice Cooper,  Mud, T-Rex en Mott the Hoople. The Glamrocks stonden op diverse podia waaronder Paaspop, Zwarte Cross, Festyland, Alle Remmen Los, haringrock, Hoessenbosch, Ploegfestival en vele anderen. De band bewijst dat de muziek uit de jarenzeventig nog steeds springlevend is. Een roemruchtige tijd  inclusief de glamourachtige kleding met opzienbarende glitterpakken en opzichtige outfits. Dat is wat muziekliefhebbers van The Seventies kunnen verwachten. The Glamrocks bandleden zijn allemaal opgegroeid in de jaren zeventig. Ze hebben gemeen dat ze allemaal een voorliefde voor Glamrock  hebben. Met een bult ervaring laten The Glamrocks je de seventies met veel enthousiasme herbeleven.

THE LENNEBROTHERS – de kenmerkende stem van ‘Ele’( Michael Koch), het indrukwekkende pianospel van ‘Teddy’( Stefan Koch) maar ook de meerderheid van de zelfgeschreven songs hebben in de afgelopen decennia het typerende geluid van deze band gevormd. Veel van hun nummers zijn door talloze Rock ‘n ‘Roll en Countrybands uit Europa gecoverd en op de dans steps van ‘My New Life’ en ‘High Class Lady’ wordt wereldwijd door linedancers op gedanst. Ze overtuigen niet alleen muzikaal maar weten ook op het podium een spectaculaire show te geven die men eerst moet zien eer je gelooft dat het mogelijk is. Ze zijn veelzijdig en nemen een bijzondere plaats in de Europese Rock ’n Roll scene in. Ze laten je bewegen en produceren een aparte sound die ze zelf ‘Western Rockabilly’ noemen. Niet te verwarren met Country, echter gebruiken ze wel instrumenten die normaal gesproken niet in een Rockabilly band worden gebruikt zoals de banjo, dobre en mandoline. Juist hierdoor hebben de Lennebrothers een Rockabillysound die je normaal niet hierbij zou verwachten. Je kunt naast hun eigen nummers ook klassiekers verwachten van o.a. Jerry Lee Lewis, Johny Cash, Hank Williams, Chuck Berry, Matchbox en Crazy Cavan ’n’ the Rhythm, Rockers.

ROB ORLEMANS, PAT THE WOLF EN GERBEN KOOLEN – in één woord kun je hier spreken van ‘power Blues’. Over Orlemans wordt gezegd dat het een van de beste Blues gitaristen is. Kenmerkend zijn daarnaast ook zijn doorleefde stemgeluid en innemende gitaarwerk.  Samen met drummer Pat de Wolf die ook in de band Exile speelt en Gerben Colen zorgen ze voor een geweldig optreden bij ‘Concert for Dreams’ waarbij de echte Blues fans kwaliteit gelijk zullen herkennen.

STATIONTOSTATION –Een live muziek spektakel waarbij je wordt meegenomen op een reis door de bijzondere carrière van een van de grootste innovators in de muziekwereld David Bowie. Het publiek wordt in een achtbaan van muziek en emoties meegenomen langs de verschillende tijdperken waarin Bowie de podia domineerde. STATIONTOSTATION weet deze tijdperken uitstekend te vertolken, waarbij samen met het publiek een bijzondere artiest en persoonlijkheid wordt herdacht.

KISSTERIOUS – een eerbetoon aan KISS waarbij je de KISS-klassiekers in vol ornaat en met alle speciale effecten en persoonlijke acts kunt verwachten. Elke show van Kissterious is  een Rock ’n Roll feest met een setlist vol met klassiekers zoals Detroit Rock City, Deuce, I  love it loud en natuurlijk de favorieten ‘Sure know something’ en ‘I was made for lovin’ you’. De Kissterious shows omvatten de legendarische kostuums, plateauzolen en make-up. De band maakt gebruik van kenmerkende instrumenten en een volledig LEDD- verlicht drumstel. Samen met rokers, vlammers, een flitsend KISS logo, oogkleppen, sirenes, streamers en vuurwerk zullen ze zorgen voor een show die je niet snel zult vergeten. Ze spelen een mix van full, lite en unplugged shows. Ga terug naar de dagen van de Glamrock in de jaren zeventigen beleefde nostalgische sound en kick ass show. Vind je het te luid, dan ben je waarschijnlijk te oud.

KRISSY MATTHEWS – is een Brits-Noorse Bluesrock singer-songwriter en gitarist. Hij heeft meerdere albums op zijn naam staan. Er wordt over hem gezegd ‘dat hij speelt als een bezetene’, ‘dat hij een van de beste Britse bluesgitaristen van dit moment is’, dat hij een begaafde en creatieve gitarist is’ en nog meer. Hij heeft meer dan 1000 concerten gegeven in het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en Europa. Diverse grote festivals en locaties  waar duizenden mensen op af kwamen zijn maar enkele van zijn hoogtepunten. In 2015 trad Krissy toe tot de iconische Duitse outfit ‘Hamburg Blues Band’ als een vast lid waar hij toto op de dag van vandaag nog steeds elke avond legendarische artiesten begeleidt. In maart 2019 werd hij met zijn trio het podium te betreden op het zeer bekende ‘Rockpalast Festival’ voor de Duitse tv-maatschappij WDR. Een eerbetoon en droom voor iedere muzikant. Het is de bedoeling dat dit in 2023 wordt uitgebracht als een live cd/dvd-pakket via MIG Music. Krissy toert verder eindeloos met de Hamburg Blues band en zijn eigen Blues carrière.
ELECTRIC BLUES – een eerbetoon aan Cuby & the Blizzards en zeker geen onbekende in de Blueswereld hier in Nederland. Ze spelen nummers van Muskee op een manier die dicht bij het origineel ligt. Ze houden de ziel van Cuby en the Blizzards in leven en de kenners weten dit zeker te waarderen. Een staande ovatie is hun zeker niet vreemd en ze mogen zich hier ook een van de beteren Bluesbands noemen. Ze komen uit het westen van ons land en maken al vele jaren furore met een geweldige tribute aan Cuby & the Blizzards. Cuby & the Blizzards dé Nederlandse Bluesband afkomstig uit het Drentse Grolloo. De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee. Ga samen met Electric Blues ‘back in time’.

EAMONN MCCORMAC – De oorspronkelijk uit Dublin afkomstige Eamonn McCormack speelt pure Blues waarin de emotie tot in perfectie is verwerkt. Hij past naadloos in het rijtje van bijvoorbeeld Rory Callagher, Jan Akkerman, Johnny Winter, Nils Lofgren en Walter Trout. De muziek komt rechtstreeks uit zijn hart en dat hoor je aan het geluid en de manier waarop hij zijn instrument bespeelt. Op 3 februari wordt zijn nieuwe album met de titel Eamonn McCormack wereldwijd uitgebracht. Op dit album vallen al zijn kwaliteiten samen. Hij zal bij ‘Concert for Dreams’ een tribute to Rory Callagher doen. Eamonn’s bluesmuziek staat bekend om zijn sterke en ongepolijste commentaar op maatschappelijke problemen, zoals corruptie in de wapenindustrie en de mogelijkheid van de ondergang van de mensheid door oorlog. In zijn lied “Letter to my Son” adviseert hij zijn zoon om van fouten te leren en een leven van vrijgevigheid en liefde te leiden.

MAMMA MAFFIA – ze omschrijven zichzelf als .crimineel ruige Rock & Roll of ‘Rollercoasterrock’ en dat allemaal in het dialect. Vanuit de onderwereld schieten deze drie muzikale maffiosi met scherp. Ze staan garant voor ‘feest’ met malle teksten en stevige Rock. Ze geven aan dat ze op deze manier samen met het maffiose publiek tot een kookpunt komen. Live is deze band op zijn best . Ze spelen eigen liedjes met teksten in hun streektaal. Ze zorgen verder voor een dosis humor en een goede show. Muziek met liedjes in het dialect kunnen het zeker goed doen op bij het meest uiteenlopende publiek. laat het over je heenkomen en laat het gebeuren, je zult versteld staan.  Naast hun eigen muziek met teksten in streektaal spelen ze ook Engelstalige covers van onder andere ZZ Top, CCR, Cash, Jimi Hendrix, ACDC, Status Quo en Jovink.

THE 12 BAR BLUES BAND – oftewel 12 BBB draait al een hele tijd mee in de Bluesscene. Ze zijn een graag gezien gast op zowel de grote als de kleine podia in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Ze spelen voornamelijk eigen werk en haalt de inspiratie uit de Chicago Blues. Hun energie zetten ze om in enthousiasme en een ultieme bluessfeer zoals je die alleen in een kroeg in Chicago  of New Orleans zou verwachten. Ze hebben sinds hun oprichting aardig aan de weg getimmerd en men zegt wel eens dat ze ‘dé verrassing aan het Nederlandse blues front waren en inmiddels verbaast dat niemand meer.

TONI TILOTTA’S DAKOTAS – de band bestaat al 27 jaar en ze toeren al meer dan twee decennia ’s door Europa om te performen in diverse clubs en op diverse festivals  waar Blues echt wordt gewaardeerd. Ze staan nog steeds bekend als een van de betere Texas. Chicago en Blues Rock. Ze speelden eerder als support of samen  met Johnny Lee Hooker, Johnny Winter, Rufus Thomas, Muddy Waters, Gary More en vele anderen. Laat je meenemen in deze professionele Blues Rock van Toni Tilotta’s Dakotas.

BATUKA – De band speelt onweerstaanbare dansmuziek waarbij iedereen gegarandeerd de dansvloer op gaat. Batuka is een band en show vol energie en sensationele acts met gedreven zangers en zeven muzikanten. Met name in Overijssel is Batuka een veel gevraagde band, zowel in muziekcafés, festivals en Pasar Malams. Alle bandleden lopen over van enthousiasme en energie.Het optreden zit vol met onverwachte acts en verassende wendingen. Zes krachtige stemmen die door de speaker schallen, een flinke dosis humor en een strakke presentatie zorgen er voor dat niemand stil kan blijven staan. Entertainment op topniveau brengen, dat is bij elk optreden een must.

FLEETWOOD BACK – een avond met deze band staat garant voor een boeiende trip down Memory Lane. Natuurlijk is er aandacht voor de grootste hits van Fleetwood Mac maar er zitten ook minder bekende pareltjes tussen die ze ten gehore zullen brengen. Hun meest gewaardeerde album had de titel ‘Rumours’. Ze geven de nummers soms een eigen twist en zorgen voor beweeglijkheid bij het publiek. Een lekker breed repertoire en ‘all they want is to see your smile’.’ Fleetwood Back’ zal er zorg voor dragen dat je terug gaat in de tijd en soms is dat alles wat je even wilt.

THE BLUESBONES – is een band van vijf gepassioneerde en ervaren muzikanten die met onverminderd gevoel en vaardigheid  Blues/Rock spelen. Hun originele nummers variëren van Bluesrock over mellow en gevoelige blues ballades, zompige slide tot meer Heavy rock. Ze hebben inmiddels een groot aantal fans door hun uitgebreide scala aan muziekstijlen. The Bluesbones hadden het genoegen om podia te delen, in het voorprogramma te spelen of te ‘jammen’ met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, The Nimmo Brothers en vele anderen. Het is zeker niet de minste band die we bij Concert For Dreams mogen verwelkomen.

THE NEIL SADLER BAND – Neil Sadler kreeg zijn eerste gitaar toen hij acht jaar oud  niet veel later ontwikkelde hij zijn passie voor de muziek van Led Zeppelin en werd meegetrokken in de wereld van Rock, Blues en Rock ’n Roll. Hij heeft diverse albums met zijn band opgenomen. In de jaren tachtig ging Neil van zijn band Sleeping Lions naar projecten met andere zelf gestemde muzikanten die die hem creatief meer voldoening gaven. Hij heeft inmiddels zijn sporen in de muziekwereld zeker verdiend .Zijn album ‘Testifi’ komt in 2023 uit. Drie nummers van dit album kun je bekijken op YouTube en zal onder andere beschikbaar zijn op Spotify, Apple Music en ITunes. Als je wilt zien waar The Neil Sadler Band speelt, kun je de website bekijken www.neil-sadler.com

 

BIG DEZ – enthousiast als ze zijn, blijft Big Dez naar Amerikaanse en Europese festivals gaan. De ‘Big Dez-stijl’ is electric blues vermengd met humor en melancholie, sterk getint met Funk, Soul en Rock ’n Roll. Big Dez is samengesteld uit Phil Fernandez op gitaar en zang, Lamine Guerfi op bas, Paco ‘lefty hand’ op gitaar, Guillaume Destarac op drums, Lea Worms  op Keyboards en Marc Schaeller op mondharmonica.

MR.PINK, A TRIBUTE TO PINK FLOYD – Peter Chattelin was ruim 27 jaar de drijvende kracht en frontman van Pink Project the Band. Geïnspireerd door het zien van de “echte Pink Floyd in 1980 had Chattelin maar een droom en dat was het re-creëren van die magische bijna ongrijpbare dedicated sound. Hiervoor richte hij Pink Project op. Dit collectief begon destijds in 1993 heel klein het monde uit in volle zalen en theaters met als kers op de pudding 5x een uitverkocht Ahoy. Peter mag zich de initiator noemen van het begrip Pink Floyd Tribute band in ons land. Dat dit heden ten dagen nogal populair is behoefd geen nadere uitleg. Mister Pink (Peter’s bijnaam in de wandelgangen) is ontstaan vanuit het verlangen om opnieuw grensverleggende shows neer te zetten die zich onderscheiden van de inmiddels massale gevestigde orde PF tribute bands. Mister Pink maakt zijn entree op het podium in Dinxperlo met een spectaculaire multimedia show rondom Pink Floyd’s best seller album The Dark Side Of The Moon. Dit iconische album bestaat dit jaar 50 jaar en dat zal groot gevierd gaan worden met een integrale live uitvoering. Uiteraard zullen andere Floyd classics niet ontbreken tijdens dit concert. Mister Pink en band worden tijdens “Concert for Dreams” bijgestaan door profs op het gebied van entertainment. Set uw agenda  op 10 juni s’avonds. I’ll see you on the dark side of the moon. 

ZAC PERRY AND THE BEAUTIFUL THINGS – een hybride, rockende troubadour wordt er over hem gezegd. Een vaste stijl heeft hij niet maar het schommelt tussen ‘Roots’-composities.( Country, Folk en Americana).Het is wel vergelijkbaar met Neil Young en Steve Earl maar er zijn ook stukken met een soort van Southern Blues Rock. Hierin horen we dan weer invloeden van bijvoorbeeld Allman Brothers en Gov’t Mule. Zich welkom voelend in Europa, nestelden Zak en zijn band zich in 2017 in hun thuisstudio om “Marrow’ op te nemen, de eerste release onder de nieuwe naam Zac Perry & the Beautiful Things. Het geeft mede de mooie muzikale ervaringen aan die hij samen met zijn band  heeft beleefd met het Europese publiek. En meer beautiful things zal hij bij Concert For Dreams beleven.

THE VEINS – ouwe rotten, jonge rebellen en alles wat er tussen zit. Muziek die als een huis staat en ze kennen hun klassiekers. Ze spelen rockmuziek en zijn geïnspireerd door bands uit de jaren ’60, ’70 en ’80.Hun eigen werk wordt aangevuld met aanstekelijke Classic Rock covers. De band bestaat sinds 2018 en hard op weg om in alle winstreken bekendheid te werven. Hun doel, gewoon lekkere rockmuziek spelen en het volk vermaken en daar hoef je niet aan te twijfelen, daar slagen ze in.

FAQ

algemene informatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.