van wens naar werkelijkheid

WensAmbulance Oost-Nederland is een non-profit organisatie die ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. De stichting heeft als doel de (laatste) wensen van (pre)terminale en ernstig zieke patiënten mogelijk te maken door passend liggend vervoer te bieden. Onder begeleiding van onze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en hun ziekte even vergeten.

onze vrijwilligers

Op dit moment heeft de stichting zo’n 100 vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Van artsen en verpleegkundigen tot ambulancechauffeurs; onze vrijwilligers zijn allemaal afkomstig uit de medische wereld en hebben daardoor de nodige ervaring. Zij zijn goed geschoold en zetten zich naast hun baan in de zorg in voor onze stichting. Bij WensAmbulance Oost-Nederland houden we goed toezicht op kennis en ervaring en daarom verzorgen wij regelmatig trainingen om de vaardigheden van onze vrijwilligers op peil te houden. “Een gezond mens heeft 1000 wensen, een ziek mens maar 1 en dat is waarom de wensambulance zo belangrijk is!!

Vanuit die gedachte probeert de wensambulance iets te betekenen voor wensvragers, die om welke reden dan ook afhankelijk zijn van liggend vervoer. Door in steeds meer regio’s wensambulances in te zetten die volgens hetzelfde format werken. Die van WensAmbulance Oost -Nederland.

word sponsor

Veel bedrijven hebben op een of andere manier sponsoring toegezegd. Hetzij door het sponsoren van een specifiek onderdeel, het geven van een geldelijke bijdrage voor de organisatie of door sponsoring van goederen en/of diensten. Hier zijn we ongelofelijk blij mee want de organisatie van dit evenement vraagt een heleboel. Van badges en podiumdoeken, tot licht, geluid en catering. En nog veel meer. En last but not least, uiteindelijk een zo groot mogelijk bedrag voor de activiteiten van de Stichting Wensambulance Oost-Nederland!

In de media

Artikel Achterhoekse Courant – 15 september 2023

Dinxperlo decor van ‘droomconcert 

Gedreven, gepassioneerd, zo kun je Gerard Kolenbrander (64) uit Dinxperlo typeren. En met een grote liefde voor muziek, die als een rode draad door zijn leven loopt. Kolenbrander, die zichzelf omschrijft als een organisator met een muziektic, verkoopt zijn ziel en zaligheid om van Concert for Dreams een succes te maken.

Concert for dreams 2023

globe icon

Waar?

Eurohal, Dinxperlo

clock-icon

Wanneer?

20-21 oktober 2023

Concert for Dreams is een jaarlijks terugkerend evenement waarvan de opbrengst naar de stichting WensAmbulance Oost-Nederland gaat, die terminale patiënten de mogelijkheid biedt een laatste wens te vervullen. Alle inkomsten van dit festival en van de sponsoren gaan naar dit goede doel.
Dit jaar vindt het festival plaats op 9 en 10 juni. Het Prins Clausplein in Dinxperlo dat plek bied aan zo’n 2000 duizend muziekliefhebbers zal op deze dagen het decor zijn waarbinnen jullie kunnen gaan genieten van prachtige concerten. Maar liefst 18 Bands! uit binnen en buitenland maken hun entree verdeeld over twee podia. Van top blues formaties tot tribute bands van o.a Fleetwood Mac, Kiss, en vele andere grote namen maken deze editie van Concert for Dreams op voorhand onvergetelijk. Bekijk de complete line-up hier.